Windows 10 [2014 - 2017]

Discussion in 'PC Hardware, Software and Displays' started by Scott_Arm, Oct 1, 2014.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Malo

    Malo Yak Mechanicum
    Legend Veteran Subscriber

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Messages:
    6,972
    Likes Received:
    3,050
    Location:
    Pennsylvania
    Yes it does. But I have Flash disabled under chrome://plugins and Youtube works fine.
     
    BRiT likes this.
  2. BRiT

    BRiT (╯°□°)╯
    Moderator Legend Alpha Subscriber

    Joined:
    Feb 7, 2002
    Messages:
    12,375
    Likes Received:
    8,594
    Location:
    Cleveland
    Its a built in supported content type without plugin.
     
  3. Arwin

    Arwin Now Officially a Top 10 Poster
    Moderator Legend

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    17,681
    Likes Received:
    1,200
    Location:
    Maastricht, The Netherlands
    There are still quite a lot of YouTube movies restricted to non-mobile devices for some stupid reason.
     
  4. rcf

    rcf
    Regular Newcomer

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    390
    Likes Received:
    320
    Yeah I guess it's a "mobile vs non-mobile" thing instead of lack of flash support, but if flash content happened to be really rare then some browsers wouldn't have built-in support for it.
    But having built-in support for flash is obviously better than having to install the Adobe flash plug-in.
     
  5. Sinistar

    Sinistar I LIVE
    Regular Subscriber

    Joined:
    Aug 11, 2004
    Messages:
    648
    Likes Received:
    61
    Location:
    Indiana
    My Iphone 7 Plus gets the same result that I get on my PC.
     
  6. Arwin

    Arwin Now Officially a Top 10 Poster
    Moderator Legend

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    17,681
    Likes Received:
    1,200
    Location:
    Maastricht, The Netherlands
    I'm more of the opinion that having no flash at all is the better option. One of the biggest things I'm grateful to Apple for is that they have been a strong driver in getting rid of Flash.
     
    Cyan and BRiT like this.
  7. rcf

    rcf
    Regular Newcomer

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    390
    Likes Received:
    320
    Now I don't know what causes the problem that I have just described a few posts ago, and I'm not really defending flash, but I've lost count of how many times in the past I had to stop browsing the web on my iPad and go to my PC simply because some video or website wouldn't work correctly due to lack of flash support on the iPad. Things are much better nowadays obviously.
    I prefer having no flash by default but still having the option to install it if really necessary.
     
    Silent_Buddha likes this.
  8. hoom

    Veteran

    Joined:
    Sep 23, 2003
    Messages:
    2,931
    Likes Received:
    485
    Interesting idea but I don't think I'd trust a 3rd party tool to do that rather than OS or maybe official HDD drivers.
     
  9. Babel-17

    Veteran Regular

    Joined:
    Apr 24, 2002
    Messages:
    1,004
    Likes Received:
    245
    Well, Samsung offers the memory as cache thing, though not with as much. IIRC AMD SSDs offered free RAM drive software when purchased. But yeah, a glitch is always possible. This a fairly popular utility, some would even call it "Primo", and though I'm not connected to the company I'll just let people google for it if they're interested.

    I browse their forums and word on the street is why might see some new options with the next update. We might get the option to not read-cache videos, and we might get the option to write-cache to a SSD so as to speed up spinner drives. That could be really useful if you can spare an old SSD, or just a dedicated partition on it, for those reads and writes. The utility can even pre-fetch your cache at boot-up. It works fairly intelligently and drops stuff from the pre-fetch that haven't been used in a while.
     
  10. Davros

    Legend

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    14,847
    Likes Received:
    2,264
    I did the experiment after disabling flash and youtube says
    About 430,000 results

    ps: when disableing flash I also told opera to prompt me if anything wants to take control of my midi device and some adverts do
     
  11. Cyan

    Cyan orange
    Legend Veteran

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    8,572
    Likes Received:
    2,290
    what do you mean by MIDI device for adverts?Do you use an external MIDI synth to play audio on your PC? I did that for a long while, using my Roland SD-50 for everything audio related. But I wonder why anything on the net would like to take control of your midi device.
     
  12. Malo

    Malo Yak Mechanicum
    Legend Veteran Subscriber

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Messages:
    6,972
    Likes Received:
    3,050
    Location:
    Pennsylvania
    It just means the ad is trying to play audio in the browser.
     
    BRiT likes this.
  13. Davros

    Legend

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    14,847
    Likes Received:
    2,264
    @Cyan my soundcard has 2 midi synth's
    but why midi ? the adverts audio is not in midi format (midi is basically digital sheet music)
    its in a recorded format like wav or pcm or mp3
    [​IMG]
     
    #2393 Davros, Feb 22, 2017
    Last edited: Feb 22, 2017
  14. Cyan

    Cyan orange
    Legend Veteran

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    8,572
    Likes Received:
    2,290
    that's the usual behaviour, but why the MIDI device, which works in a completely different way than a typical audio processor that plays pre-recorded audio. A website should never need a MIDI device to play sound except in some specific cases like pages with MIDI files sounding in the background, which were not uncommon back in the day --though I haven't found any of those in like a decade or so.
     
  15. digitalwanderer

    digitalwanderer Dangerously Mirthful
    Legend

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    17,215
    Likes Received:
    1,735
    Location:
    Winfield, IN USA
    A stupid thing, but my taskbar has been staying onscreen when I make movies/videos fullscreen. It started a little while ago, after my "safe rebuild" thingy. Found a stupid fix for it yesterday.

    Just go to task manager and restart Explorer.exe, that's it. Then it'll be fine until next boot.

    Figured I hadn't contributed much to this, but having real fulscreen back has made my life a bit better so I thought I'd share the tip. :)
     
    Cyan, hoom and BRiT like this.
  16. Davros

    Legend

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    14,847
    Likes Received:
    2,264
    I have my taskbar set to autohide
     
    Cyan likes this.
  17. Cyan

    Cyan orange
    Legend Veteran

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    8,572
    Likes Received:
    2,290
    me too,my laptop's screen is very small,11" and when multitasking I want all the space I can get. I have it placed to the left so it's less annoying and gives extra vertical space, plus with programs that have several instances open its easier to switch from one instance to another.

    Now Edge has a different support for flash -insider build-. Instead of a slider to turn it on & off, it just asks you whether you want to enable the flash content or not.

    http://www.ghacks.net/2017/02/25/microsoft-edges-something-missing-on-this-page-message/

     
  18. Cyan

    Cyan orange
    Legend Veteran

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    8,572
    Likes Received:
    2,290
    Davros,is that you?
    http://www.vogons.org/viewtopic.php?f=62&t=33661

    I was looking for Yamaha soft synths to accompany my Yamaha S-YXG50 soft synth, that I love so much, and found that thread.

    Additionally, I've had many many MIDI players but the best one I've ever had I found it recently, it is MIDIPlayer 4.4. It has all the features I ever wanted in a little pocket MIDI Player,kudos to the creator of that incredible software. I use it to play my MIDI files using the Yamaha S-YXG50 and my Roland TTS1 soft synth that came with Music Creator 6 -though I had to find the VSTi version, Edirol Hyper Canvas.

    http://falcosoft.hu/softwares.html#midiplayer
     
  19. Davros

    Legend

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    14,847
    Likes Received:
    2,264
    Yep thats me,
    Swayee is also a member, he's the guy to go to for info on old soundcards
     
    Cyan likes this.
  20. Cyan

    Cyan orange
    Legend Veteran

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    8,572
    Likes Received:
    2,290
    Posted this somewhere else, but I think this is worth sharing...

    A guy installs the first version of MS-DOS, and he upgrades it to all versions of Windows until it reaches 10, and he checks if the programs and documents continue to run at every leap.



    The PC, a world of almost infinite backwards compatibility.:shocked::shocked:
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

  • About Us

    Beyond3D has been around for over a decade and prides itself on being the best place on the web for in-depth, technically-driven discussion and analysis of 3D graphics hardware. If you love pixels and transistors, you've come to the right place!

    Beyond3D is proudly published by GPU Tools Ltd.
Loading...