Image Quality and Framebuffer Speculations for WIP/alpha/beta/E3 games *Read the first post*

Discussion in 'Console Technology' started by Farid, Nov 7, 2008.

  1. Kameradschaft

    Regular

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    Location:
    Europa?
    This is a really bad screenshot...the game looks nothing like this blurry, jaggy mess.

    From what I've played (played the 360 version on a friend's house) the game looked very sharp and the jaggies were nowhere near this level.

    My guess is 720p with some sort of PPAA (FXAA?) which works quite well and does not compromise IQ clarity.
     
  2. TheAlSpark

    TheAlSpark Moderator
    Moderator Legend

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    21,966
    Likes Received:
    7,983
    Location:
    ಠ_ಠ
    What's up with the black bar and 1080p? Why not just capture @ 720p?
     
  3. Kasersky

    Regular

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
  4. TheAlSpark

    TheAlSpark Moderator
    Moderator Legend

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    21,966
    Likes Received:
    7,983
    Location:
    ಠ_ಠ
    Those look native. The edge AA does seem remniscient of FXAA.
     
  5. Kasersky

    Regular

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    i like how they slipped the aa before the UI so they're not messed up like they are in ghost recon.
     
  6. Ruskie

    Veteran

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    1
    I was wondering if someone (Al in particular :smile: ) could somehow annalyze GTAV trailer resolution. These are the best screenshots taken from trailer (almost 3 thousand of them). So...if its possible somehow...

    http://spaceeinstein.webs.com/V.htm
     
  7. TheAlSpark

    TheAlSpark Moderator
    Moderator Legend

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    21,966
    Likes Received:
    7,983
    Location:
    ಠ_ಠ
    Looks native... just remove the black bars for the actual res. That's some pretty heavy blur they've got there too. :p
     
  8. ultragpu

    Legend Veteran

    Joined:
    Apr 21, 2004
    Messages:
    6,242
    Likes Received:
    2,302
    Location:
    Australia
    Does anyone know if DOA5 on consoles are native res? I've heard rumors of 360 demo running different res than Ps3's demo.
     
  9. user542745831

    Veteran

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    1,156
    Likes Received:
    19
  10. TheAlSpark

    TheAlSpark Moderator
    Moderator Legend

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    21,966
    Likes Received:
    7,983
    Location:
    ಠ_ಠ
    The PS3 version looks like it may be 1120x630. The 360 version might be 1216x680 or thereabouts. Really need longer edges, but the blurring isn't helping either. Close enough. :p
     
  11. TheAlSpark

    TheAlSpark Moderator
    Moderator Legend

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    21,966
    Likes Received:
    7,983
    Location:
    ಠ_ಠ
    I don't have access, but a bunch of the PR shots do exhibit some form of FXAA. Maybe it's just suffering from dynamic res adjustments ala NG3.
     
  12. COPS N RAPPERS

    Regular

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    957
    Likes Received:
    32
    Wasn't DOA-4 720P 2XAA 60 FPS?
     
  13. ultragpu

    Legend Veteran

    Joined:
    Apr 21, 2004
    Messages:
    6,242
    Likes Received:
    2,302
    Location:
    Australia
    Thanks, I'll try to find some captures.
     
  14. user542745831

    Veteran

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    1,156
    Likes Received:
    19
    Thanks :eek:;).

    What about AA?

    Would those screenshots from there for example:

    be any better :eek:;)?
     
    #3154 user542745831, May 28, 2012
    Last edited by a moderator: May 28, 2012
  15. user542745831

    Veteran

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    1,156
    Likes Received:
    19
    @ "AlStrong":

    Is you not replying equaling a "No." :grin::wink:?
     
  16. TheAlSpark

    TheAlSpark Moderator
    Moderator Legend

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    21,966
    Likes Received:
    7,983
    Location:
    ಠ_ಠ
    It's no AA for sure. Just haven't had time to check the ps360 blog pics.

    Best guess, and I'm not spending anymore time on it:
    360 1200x680
    PS3 1120x640
     
  17. user542745831

    Veteran

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    1,156
    Likes Received:
    19
    Thanks :eek::wink:.

    From this article/interview:

    http://translate.google.com/transla...s-the-line-hinter-den-kulissen?page=2&act=url

    it seems like it would be utilizing some recent UE3?

    Although it seems to be just some kind of demo: Anyone here, who would be able to tell what technical reason there could be for such kind of image quality difference (regarding resolution etc.) between this:

    http://livedoor.blogimg.jp/ps360/imgs/6/a/6ad58bf1.png (Source: http://ps360.ldblog.jp/archives/53635308.html)

    and those for example :

    http://www.abload.de/img/2011092117241570bq0v.jpg (Source: http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=36576405&postcount=650)
    http://livedoor.blogimg.jp/ps360/imgs/8/f/8f43f2d6.png (Source: http://ps360.ldblog.jp/archives/53515050.html)
    http://livedoor.blogimg.jp/ps360/imgs/9/2/92d68e34.png (Source: http://ps360.ldblog.jp/archives/51674510.html)

    ?

    Or in other words: What could prevent it from being full 1280x720 (either no AA or FXAA/MLAA/SMAA/etc.) as well :eek::D;)?
     
    #3157 user542745831, May 31, 2012
    Last edited by a moderator: May 31, 2012
  18. TheAlSpark

    TheAlSpark Moderator
    Moderator Legend

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    21,966
    Likes Received:
    7,983
    Location:
    ಠ_ಠ
    Might be all those particles, judging by the demo.

    Looking further, http://livedoor.blogimg.jp/ps360/imgs/6/a/6ad58bf1-s.png I might have been wrong about FXAA - it seems to be in evidence at the top of the box on the left and the tree foliage. It's certainly not an aggressive edge detection though, and I can understand if they didn't want to blur things even more on top of the upscale.
     
  19. eloyc

    Veteran Regular

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    2,342
    Likes Received:
    1,473
    Splinter Cell: Blacklist

    Nice! :)

    However, I noticed large amounts of screen tearing or... was it just me? Was screen tearing an issue with SC: Conviction? (I don't know if this game is using the same engine)

    I also noticed a lower resolution buffer for certain particle effects, such as smoke (when Sam blows up the door, you can see larger pixels in the doorframe).

    EDIT: by the way, I'm talking about the footage I just saw at Microsoft's E3 press conference.
     
  20. helio

    Newcomer

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
Loading...

Share This Page

  • About Us

    Beyond3D has been around for over a decade and prides itself on being the best place on the web for in-depth, technically-driven discussion and analysis of 3D graphics hardware. If you love pixels and transistors, you've come to the right place!

    Beyond3D is proudly published by GPU Tools Ltd.
Loading...