Image Quality and Framebuffer Analysis for Available/release build Games *Read the first post*

Discussion in 'Console Technology' started by Farid, Nov 7, 2008.

  1. AlBran

    AlBran ¯\_(ツ)_/¯
    Moderator Legend

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    19,475
    Likes Received:
    4,347
    Location:
    ಠ_ಠ
  2. DJ12

    Veteran

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    3,063
    Likes Received:
    170
    Wasn't it running sub 720p at some point?

    I thought I read SMM confirm it at one point?
     
  3. Betanumerical

    Veteran

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    1,543
    Likes Received:
    9
    Location:
    In the land of the drop bears
    The 360 version is 1024x576 2xAA.

    It would seem that the The PS3 version is 1280x720 2xAA.
     
  4. DJ12

    Veteran

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    3,063
    Likes Received:
    170
    Well at least I haven't gone mad :lol:

    Just got my versions mixed up
     
  5. MazingerDUDE

    Regular

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    307
    Likes Received:
    0
    The PS3 version seems more like 720P + QAA
     
    #225 MazingerDUDE, Dec 22, 2008
    Last edited by a moderator: Dec 22, 2008
  6. Quaz51

    Regular

    Joined:
    May 18, 2002
    Messages:
    916
    Likes Received:
    0
    Location:
    France
  7. Shifty Geezer

    Shifty Geezer uber-Troll!
    Moderator Legend

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    38,443
    Likes Received:
    7,955
    Location:
    Under my bridge
  8. grandmaster

    Veteran

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    1,159
    Likes Received:
    0
    I'd have to check. That's a JPEG saved at quality level 12 in Photoshop, so it's going to be very very close to the original BMP.
     
  9. Shifty Geezer

    Shifty Geezer uber-Troll!
    Moderator Legend

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    38,443
    Likes Received:
    7,955
    Location:
    Under my bridge
    Never mind, it's something funky at my end. Just checked again and this time the XB360 version had the posterized clouds! Reloaded both pics and neither had posterization. It's as if IE's image rendering decided randomly to limit the pic to 256 colours or something :???:
     
  10. DJ12

    Veteran

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    3,063
    Likes Received:
    170
    I'm wondering if they've patched the bug that stops all the dynamic lights and shadows working if you've paused it?

    I thought they were pretty much equal in that regard but the last picture shows a massive difference.
     
  11. grandmaster

    Veteran

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    1,159
    Likes Received:
    0
    The extra resolution appears to be come at the expense of refresh rate.
     
  12. catisfit

    Regular

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    638
    Likes Received:
    0
    It would certainly be a surprise if the PS3 version could push >1.5x the pixels of the 360 version for "free". It will be interesting to see how big the difference in framerate is between the two.

    Have we heard anything from the studio to suggest why there's such a difference (e.g. talk of lead platforms or development issues)?
     
  13. Dr Evil

    Dr Evil Anas platyrhynchos
    Legend Veteran

    Joined:
    Jul 9, 2004
    Messages:
    5,637
    Likes Received:
    624
    Location:
    Finland
    I'd guess it's because of the 10MB of eDram, if you don't tile then you won't be fitting 720p 2x in it and it seems they chose 576p 2x AA over 720p 0xAA.
     
  14. Richard

    Richard Mord's imaginary friend
    Veteran

    Joined:
    Jan 22, 2004
    Messages:
    3,508
    Likes Received:
    40
    Location:
    PT, EU
    Thanks! Btw is it me or is the xbox version lacking shadows in the second and last set?
     
  15. grandmaster

    Veteran

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    1,159
    Likes Received:
    0
    If the previous poster is on the money, perhaps I paused the game!

    EDIT: I didn't. In those sections there does appear to be shadowing in the PS3 version of the game absent in the 360. Either that or the light sources are at different places as the 360 game definitely has shadows.
     
    #236 grandmaster, Dec 22, 2008
    Last edited by a moderator: Dec 22, 2008
  16. gavo

    Newcomer

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    What rendering resolution is rockband 2?

    What rendering resolution is rockband 2?
     
  17. warb

    Veteran

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    1
    Location:
    UK
    The shadows were definitely on for the boat scene in the 360 demo of Tomb Raider.
     
  18. gavo

    Newcomer

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I guess I will never now what the rendering resolution is for rockband 2 maybe the same as guitar hero?
     
  19. Neb

    Neb Iron "BEAST" Man
    Legend

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    8,391
    Likes Received:
    3
    Location:
    NGC2264
    I think there is a guide in this thread first post how to count pixels. I dont know myself but maybe you can try yourself? :smile:

    If you need a good free image editor download photfiltree Free edition.


    http://photofiltre.free.fr/download_en.htm
     

Share This Page

  • About Us

    Beyond3D has been around for over a decade and prides itself on being the best place on the web for in-depth, technically-driven discussion and analysis of 3D graphics hardware. If you love pixels and transistors, you've come to the right place!

    Beyond3D is proudly published by GPU Tools Ltd.
Loading...