Windows 10 [2018]

Discussion in 'PC Hardware, Software and Displays' started by rcf, Jan 10, 2018.

  1. Grall

    Grall Invisible Member
    Legend

    Joined:
    Apr 14, 2002
    Messages:
    10,801
    Likes Received:
    2,172
    Location:
    La-la land
    Oh no they bloody well better not, because I paid more than equivalent of 200 fucking dollars for this fucking OS. This is UNACCEPTABLE!
     
    Lightman and pharma like this.
  2. Silent_Buddha

    Legend

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Messages:
    16,051
    Likes Received:
    5,003
    Hell, I'm still surprised that the EU didn't hit MS with fines for anti-competitive behavior by including an e-mail client rather than offering users a choice of e-mail clients when installing a machine. And then making them offer a version of Windows without an e-mail client in the EU. :p

    Sorry, I couldn't resist that bit of snark. The whole browser kerfuffle was just ridiculous in the extreme, especially when it came at a time when Internet Explorer was already in decline with Chrome rapidly becoming the dominant browser.

    The EU should probably hit MS with a fine for including a calculator app as well. Sorry, I just can't resist. I'll stop now. :p

    Regards,
    SB
     
    BRiT likes this.
  3. zed

    zed
    Veteran

    Joined:
    Dec 16, 2005
    Messages:
    4,428
    Likes Received:
    623
    I didn't even realize windows 10 had a mail client, I just opened up (first time I've used it) and now its on my 'most used program' windows start list, which seems weird, in fact it knocked off 'cubase' from the list (which I use every day)
     
    Grall likes this.
  4. Silent_Buddha

    Legend

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Messages:
    16,051
    Likes Received:
    5,003
    Yeah I'm not sure how that works. My most used program is actually at the top of my list. FastPictureViewer (this thing is fantastic).

    However, my second most used program should be Edge as white I hate it, I hate it ever so slightly less than Chrome which should be my 3rd most used program. I do a lot of research on the web. However, it lists Chrome as my 2nd most used program. Weird. I wish I could still use Internet Explorer for everything (far superior UI and settings to both Edge and Chrome) but it's just too slow nowdays to do the majority of my research in a timely manner.

    I've never really looked at it as there is no longer a need for me to use that as I did in versions of Windows prior to Windows 8. My start menu is customized (~150 applications - most used programs plus a variety of other things like games and seldom used but useful apps) for my use and so I have absolutely zero need for the most used programs list.

    Since I know exactly where everything is for applications that get reasonable use, it's so easy to just fire them up. For useful but less used apps they are each in their own category in the start menu making them easy to find.

    And since they aren't in any folders and don't require any scrolling, it's soo incredibly nice compared to Win7 and prior Windows.

    Anything outside of that is very quickly brought up by just typing in a few letters of the application name.

    I still prefer the start screen from Windows 8, but I've grown used to the start menu in Windows 10. At least the Win8 menu took up the entire screen. The Win10 start menu on a 1600x2560 monitor (30" in portrait) won't allow you to expand it to take up the entire screen.

    There are some things I don't like about Win10, but my god do I absolutely love the start menu.

    Regards,
    SB
     
    Cyan likes this.
  5. hoom

    Veteran

    Joined:
    Sep 23, 2003
    Messages:
    2,931
    Likes Received:
    485
    ^
    |
    :nope: you're sick & need help man

    Anyways, issue which seems to have popped up in one of the last couple of Windows Cumulative Updates (or I'm remembering completely wrong & its me that needs help), in File Explorer you have the option of Preview or Details pane on right which itself has been a step back from Win7 which did Details with Preview (Ballmer only knows why they chose to split them, not like there is any shortage of screen space on most modern PCs, or at least make amount of Details scale with screen/window size) but previously with Preview option you'd still get a basic Details on the bottom edge when you selected a file but that's gone now.
    Can get same via the tooltip but thats much more of an effort, whole thing is an annoying reduction in usability :runaway:
     
  6. Grall

    Grall Invisible Member
    Legend

    Joined:
    Apr 14, 2002
    Messages:
    10,801
    Likes Received:
    2,172
    Location:
    La-la land
    Angry rant inside. Swearing and stuff, you have been warned.
    Whorecock! Goddamn Traf-O-Data, you fucking can't do anything right!

    Seriously. Not just hyperbole here, they fuck goddamn everything up, even the simplest detail. I was going to block a mandatory update restart (because I fucking hate having my PC decide for me when it's restarting, and I have stuff open that I don't want fucking windows to screw with), and when I click the toggle switch that controls update blocking it lags for whatever unbelievably stupid incomprehensible reason, so I click again, thinking the first click didn't 'take' for whatever reason, maybe I missed the special magic zone of the toggle switch, whatever.

    So then it toggles - and REMEMBERS THE SECOND CLICK AND TOGGLES FUCKING RIGHT BACK AGAIN GODDAMNIT, and now it says it has to update before it ALLOWS ME to turn updates off again. SHITCOCK TWATSPAWN! Fucking burn in hell, Sataya Ghai!

    I wish I could just load all of Traf-O-Data on a bigass rocket and send it all right into the sun. Good fucking riddance, once and for all!
     
    Kej and tongue_of_colicab like this.
  7. hoom

    Veteran

    Joined:
    Sep 23, 2003
    Messages:
    2,931
    Likes Received:
    485
    Grall, Malo and Silent_Buddha like this.
  8. Malo

    Malo Yak Mechanicum
    Legend Veteran Subscriber

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Messages:
    6,975
    Likes Received:
    3,051
    Location:
    Pennsylvania
    What the F is this thing and why is Apple trying to install some USB thing on my PC?

    apple shit.JPG
     
  9. entity279

    Veteran Regular Subscriber

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    1,229
    Likes Received:
    422
    Location:
    Romania
    It all starts with a harmless USB. The next thing you know, you'll be owning a Mac!
     
  10. Grall

    Grall Invisible Member
    Legend

    Joined:
    Apr 14, 2002
    Messages:
    10,801
    Likes Received:
    2,172
    Location:
    La-la land
    If you had plugged in your phone when it happened, it's probably the driver that allows tethering your cellular internet connection to your computer.

    Edit:
    Hm... Not getting it (yet). No worries, I suppose. I don't even know what new features are in it so it doesn't really matter. :p
     
    #50 Grall, May 3, 2018
    Last edited: May 3, 2018
  11. Rootax

    Veteran Newcomer

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    571
    Location:
    France
    Do we know what WDDM 2.4 (introduced with 1803) brings to the table vs WDDM 2.3 ? I can't find that information. My google skills are weak today :/
     
  12. hoom

    Veteran

    Joined:
    Sep 23, 2003
    Messages:
    2,931
    Likes Received:
    485
    Several more Privacy & Advert Hints & Tips settings to disable, Acrylic transparency applied to a few more things & thats about it for what I actually use Windows for :happy2:
     
    DSoup and Grall like this.
  13. Malo

    Malo Yak Mechanicum
    Legend Veteran Subscriber

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Messages:
    6,975
    Likes Received:
    3,051
    Location:
    Pennsylvania
    Even though we don't have any Apple devices?
     
  14. sir doris

    Regular

    Joined:
    May 9, 2002
    Messages:
    650
    Likes Received:
    110
    Anything to do with USB printers and Bonjour?
     
  15. Malo

    Malo Yak Mechanicum
    Legend Veteran Subscriber

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Messages:
    6,975
    Likes Received:
    3,051
    Location:
    Pennsylvania
    Bonjour isn't installed or any service running. I do have a color laser/scanner but it's never been plugged into a PC, only the network.
     
  16. Grall

    Grall Invisible Member
    Legend

    Joined:
    Apr 14, 2002
    Messages:
    10,801
    Likes Received:
    2,172
    Location:
    La-la land
    Whoah. Well then I have no ideas! lol
     
  17. Silent_Buddha

    Legend

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Messages:
    16,051
    Likes Received:
    5,003
    One of the big things that was mentioned is being able to schedule times when notifications are disabled. Kind of like Apple's "Do Not Disturb" mode.

    Unlike Apple's "Do Not Disturb" mode, you're supposed to be able to choose what notifications are completely suppressed, partially suppressed (notications for X contact allowed, but all other contacts disabled, for example), or not suppressed when it is enabled.

    Timeline was the other big thing. Allowing you go back through your previous PC activities in reverse chronological order (newest to oldest) and resume an activity from any arbitrary point.

    Regards,
    SB
     
    Grall likes this.
  18. hoom

    Veteran

    Joined:
    Sep 23, 2003
    Messages:
    2,931
    Likes Received:
    485
    Yeah thats one I turned off, seems like a very rarely useful thing to me & one thats likely to eat up large amounts of SDD space.
     
  19. entity279

    Veteran Regular Subscriber

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    1,229
    Likes Received:
    422
    Location:
    Romania
    Well I can say that the UI is significantly less responsive with the update (& Crimson 18.4 ) while I'm mining on my Vegas.
    So something ought to have changed..
     
  20. Grall

    Grall Invisible Member
    Legend

    Joined:
    Apr 14, 2002
    Messages:
    10,801
    Likes Received:
    2,172
    Location:
    La-la land
    Btw, I discovered* a handy way to put off unwanted patch restarts for a while on windows10 editions that don't allow this (*cough* home, possibly others), and quite possibly indefinitely. It works as long as you don't need your system up and running 24/7:

    Enable "usage hours" option in the windows update options, whatsitscalled in english and set to (preferably minimum time) whenever you're definitely NOT using your PC. Like, when you're asleep, typically. Then when you're done fiddling with your computer for the day, put it in sleep mode, and don't wake it up until your PC is back inside the "usage hours" safe window again. You might want to disable any/all options that lets your PC wake itself up, btw...

    *Might not actually qualify as a discovery as such, as someone might have probably found/told of this trick before me...
     
    Lightman likes this.
Loading...

Share This Page

  • About Us

    Beyond3D has been around for over a decade and prides itself on being the best place on the web for in-depth, technically-driven discussion and analysis of 3D graphics hardware. If you love pixels and transistors, you've come to the right place!

    Beyond3D is proudly published by GPU Tools Ltd.
Loading...