Ryzen 7 2700 or Ryzen 7 3700?

Discussion in 'PC Hardware, Software and Displays' started by Picao84, Mar 11, 2020.

  1. iroboto

    iroboto Daft Funk
    Legend Regular Subscriber

    Joined:
    Mar 6, 2014
    Messages:
    10,373
    Likes Received:
    10,013
    Location:
    The North
    Why is everyone having more than 16 GB of ram ? I have 24GB and I don’t know if I really need it.
     
  2. Rurouni

    Veteran

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    975
    Likes Received:
    263
    Chrome
     
    Kej, TheAlSpark, Picao84 and 4 others like this.
  3. Davros

    Legend

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    15,831
    Likes Received:
    3,021
    Future proofing
    what are the sacrifices to get it to draw only 65w ?
     
  4. Malo

    Malo Yak Mechanicum
    Legend Veteran Subscriber

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Messages:
    7,614
    Likes Received:
    3,677
    Location:
    Pennsylvania
    Both funny and sad 'cause it's true

    I wouldn't buy/upgrade a PC with anything less than 32Gb nowadays, with games and applications taking more RAM, the old 16Gb games standard is now the minimum. I've also found some basic 3D hobby stuff really need 32Gb.
     
  5. orangpelupa

    orangpelupa Elite Bug Hunter
    Legend Veteran

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    8,292
    Likes Received:
    1,760
    Haha it's the hard truth. Fortunately windows have awesome pagefile capabilities (compared to Android). Even my 4GB ram windows tablet able to be tortured with tons of chrome tabs and windows, while playing games, while Photoshop in background, thanks to huge pagefile on the ssd.

    On Android even when I specifically told it to have 8 GB of swap memory, it will still kill apps like mad and only use less than 512MB of swap.

    Even when I used 4GB ram on Android, it still kill apps in background. It's impossible to have multiple chrome tabs stays active while playing a game while video playing in a pop-up (or even while Spotify playing in BG). Even more annoying when I juggle between word, notes, pdf reader, chrome. I need all of those says active so I can easily and quickly search / copy / paste.
     
  6. Davros

    Legend

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    15,831
    Likes Received:
    3,021
    Opera with only 1 tab (google)
    why the hell are there 12 instances running
    [​IMG]
     
  7. orangpelupa

    orangpelupa Elite Bug Hunter
    Legend Veteran

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    8,292
    Likes Received:
    1,760
    Probably because opera is an all in one browser with modules that keeps running even when unused?
     
  8. BRiT

    BRiT Verified (╯°□°)╯
    Moderator Legend Alpha

    Joined:
    Feb 7, 2002
    Messages:
    15,473
    Likes Received:
    13,972
    Location:
    Cleveland
    That or extreme security where every embeddable item runs in it's own isolated sandbox? I dont know enough about Opera's security or runtime design.
     
  9. Picao84

    Veteran Regular

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    1,836
    Likes Received:
    899
    I've just discovered Steam Link app for my Bravia Android TV. OMG, it works so much better than the Steam Link box! Image is unbelievably clean and frame rate is very high! I only notice the frame pace issues now and then. I'm in awe!
     
    #29 Picao84, Mar 29, 2020
    Last edited: Mar 29, 2020
  10. borntosoul

    Regular Newcomer

    Joined:
    Oct 9, 2002
    Messages:
    319
    Likes Received:
    46
    Location:
    Au
    Great choice on the 3900x , y
    great choice, if you want to save some money how about going with a 550 mb, these are coming out soon and much cheaper than the 570.
     
Loading...

Share This Page

  • About Us

    Beyond3D has been around for over a decade and prides itself on being the best place on the web for in-depth, technically-driven discussion and analysis of 3D graphics hardware. If you love pixels and transistors, you've come to the right place!

    Beyond3D is proudly published by GPU Tools Ltd.
Loading...