Live! Value problems!

Discussion in 'PC Hardware, Software and Displays' started by Windfire, Feb 16, 2002.

  1. Windfire

    Regular

    Joined:
    Feb 16, 2002
    Messages:
    353
    Likes Received:
    1
    Location:
    Seattle, WA
    Hi, I just received a new Gateway P4 2Ghz 700x box and am setting it up with WinMe (dual-booting with XP too).

    In WinMe, I've loaded the WinMe Livewire3 drivers and all I get is hissing/static. I can barely, barely hear the sound if I try hard. Everything appears to be setup correctly, but nothing but hissing/static.

    I've tried two PCI slots with same results.

    Any suggestions?

    Thanks for any help!
     
  2. bystander

    Regular

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    314
    Likes Received:
    3
    It could be your motherboard.

    I don't presume its a Via motherboard? There have been quite a few reported problems with SB Live's and Via boards.

    Maybe you should try looking for a BIOS update. That could fix the problem. Alternatively upgrading your motherboard drivers could fix the problem as well.
     
  3. Windfire

    Regular

    Joined:
    Feb 16, 2002
    Messages:
    353
    Likes Received:
    1
    Location:
    Seattle, WA
    The SB Live works great in XP on the same system (dual-boot). The Live works great with no hissing or static in XP.

    The problem is in WinME. I've tried disabeling SB16 legacy support, but that didn't help. My next experiment will be to try and change the IRQ being used...

    Steve
     
  4. Windfire

    Regular

    Joined:
    Feb 16, 2002
    Messages:
    353
    Likes Received:
    1
    Location:
    Seattle, WA
    I fixed it! I was on the edge of defeat too!

    Creative has a 5MB "update" for WinME for the Live Value. I installed it and the sound works perfectly!

    Steve
     
  5. bystander

    Regular

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    314
    Likes Received:
    3
  6. Tahir2

    Veteran

    Joined:
    Feb 7, 2002
    Messages:
    2,978
    Likes Received:
    86
    Location:
    Earth
    I'd be inclined to blame Win ME

    That OS sucks :razz:
     
Loading...

Share This Page

  • About Us

    Beyond3D has been around for over a decade and prides itself on being the best place on the web for in-depth, technically-driven discussion and analysis of 3D graphics hardware. If you love pixels and transistors, you've come to the right place!

    Beyond3D is proudly published by GPU Tools Ltd.
Loading...