The GT5 expectation thread (including preview titles)*

Discussion in 'Console Gaming' started by mckmas8808, Dec 20, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wco81

    Legend

    Joined:
    Mar 20, 2004
    Messages:
    6,282
    Likes Received:
    306
    Location:
    West Coast
    Wonder if you will be able to play with people on other continents.

    PAL versions should be using what 720p and 1080p/i but at lower refresh rates?

    Can those games be sync'd up with NTSC versions?
     
  2. Shifty Geezer

    Shifty Geezer uber-Troll!
    Moderator Legend

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    42,876
    Likes Received:
    14,922
    Location:
    Under my bridge
    PAL HD can run at 60 hz. No reason not to. 50 hz is supported in the HD spec for TV broadcasts but the EU HD standards aren't capped to that.
     
  3. bobthebub

    Newcomer

    Joined:
    Jul 23, 2005
    Messages:
    209
    Likes Received:
    3
    Location:
    Weegie Land
    Looks like there is an update for EU GT5P - downloading now but it's failed a couple of times, probably wont get it before I head to work.
     
  4. manux

    Veteran Regular

    Joined:
    Sep 7, 2002
    Messages:
    1,938
    Likes Received:
    809
    Location:
    Earth
    Interesting transcript of chat with the makers of gran turismo. Touches issues like saving progress from gt5p to the final game.
     
    #2144 manux, Apr 15, 2008
    Last edited by a moderator: Apr 15, 2008
  5. Cheezdoodles

    Veteran

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    3,930
    Likes Received:
    24
    i think its the US GT5 spec. Japan got an EU spec update when GT5P launched in EU, and i t hink GT5P launches today in the states.

    Shame i dont have an internet connection at home right now.
     
  6. Cheezdoodles

    Veteran

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    3,930
    Likes Received:
    24
    Some cool stuff in that chat:

     
  7. Arwin

    Arwin Now Officially a Top 10 Poster
    Moderator Legend

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    17,947
    Likes Received:
    1,518
    Location:
    Maastricht, The Netherlands
    There's an update for GT5 Prologue out today, to bring the other regions up to speed with the U.S. release, probably. Full list of changes (including some in-car view fixes and the F1 now gets a working LCD on its wheel) here:

    http://www.gtplanet.net/forum/showpost.php?p=2985985&postcount=5

    No friends list yet though - just some additional info on your opponents for now (like flag to see where they are from etc.), some bugfixes and some performance points balancing.
     
  8. deepbrown

    Veteran

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    3,056
    Likes Received:
    1
    [​IMG]

    Looks impressively realistic
     
  9. rendezvous

    Regular

    Joined:
    Jun 12, 2002
    Messages:
    347
    Likes Received:
    12
    Location:
    Lund, Sweden
    Is the Tuned Elise not as good as it was before the update?

    I was unable to complete the last race (S10) with it today. If it is less superior I think it is a welcome change.
     
    #2149 rendezvous, Apr 16, 2008
    Last edited by a moderator: Apr 16, 2008
  10. AntShaw

    Regular

    Joined:
    Mar 22, 2004
    Messages:
    879
    Likes Received:
    5
    Location:
    Maryland, USA
    I was going to download GT5P today, but I am reaching my limits of internal storage. So I was going to wait some. Instead, check my mailbox and Best Buy sent me a $50 gift card for purchasing the 360 HD-DVD player 12 months ago yesterday.

    So the failure of HD-DVD helped lead to me getting GT5P today on disc! Nice!
     
  11. Darkon

    Regular

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    621
    Likes Received:
    3
    F! CE looks better
     
  12. AntShaw

    Regular

    Joined:
    Mar 22, 2004
    Messages:
    879
    Likes Received:
    5
    Location:
    Maryland, USA
  13. infinity4

    Veteran

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    1,235
    Likes Received:
    5
    One quick question, can you make circuit on HUD non static? I want it displayed in a way that rotates because I hate it being static, and I do really need them so I can drive better.
     
  14. rendezvous

    Regular

    Joined:
    Jun 12, 2002
    Messages:
    347
    Likes Received:
    12
    Location:
    Lund, Sweden
    I'm quite sure that there isn't a way and to drive better you should really try to learn all the corners insted.
     
  15. D3v0ur3r

    Regular

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    519
    Likes Received:
    6
    Bastard! I need one of those cards! Although i think I bought my HD-DVD player longer then 12 months ago. Did you have to fill out anything of maybe show a receipt?

    Edit: I just got GT5P today & had a hell of a time trying to update it this morning. In fact by the time it finally updated (5 tries & some router changes) it was time to go to work. I really doubt the issue was my router as its not had an issue with the PS3 before, but its updated now & I still haven't got a chance to play it.
     
  16. infinity4

    Veteran

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    1,235
    Likes Received:
    5
    I can for circuits like Suzuka or Fuji, but remembering all Nürburgring corners would be a disaster!

    Never mind, I will simply leave them and instead will give it a go instead. But I need a PS3 first. :evil:
     
  17. AntShaw

    Regular

    Joined:
    Mar 22, 2004
    Messages:
    879
    Likes Received:
    5
    Location:
    Maryland, USA
    I make all purchases via best buy making sure they scan my Reward Zone card. I got an email on 3/24 stating that 'Our records show you purchased an HD-DVD player...'

    I purchased it in 01/07. The email said they would ship me a gift card by 5/1. They didn't say the denomination. It arrived yesterday and was $50. I did absolutely nothing to procure said card. Nice gesture, and it got me GT5P and the Muse CD/DVD.

    Back on topic, I opted to go ahead and get the BR version, as I had the free money. I still would of picked it up anyhow, that way when I need to delete the game data, I won't have to re-download it again when I want to re-install.
     
  18. -tkf-

    Legend

    Joined:
    Sep 4, 2002
    Messages:
    5,632
    Likes Received:
    36
    I am curious, does anyone know the difference in loading time if you compare the BR vs the HD/Downloadable version?

    As a sidenote to the "download again". I recently purchased a 250GB sata disk and installed it on the PS3. The backup procedure to an external USB drive went absolutely flawless, when i installed the HD i had a PS3 with default settings etc. I restored the backup and everything was back to normal including the games i have purchased.
     
  19. D3v0ur3r

    Regular

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    519
    Likes Received:
    6
    Out of curiosity is that a 7200 rpm drive?
     
  20. -tkf-

    Legend

    Joined:
    Sep 4, 2002
    Messages:
    5,632
    Likes Received:
    36
    Nope, only a 5400. I actually got it by "accident", was supposed to be a ATA drive but i messed up.. :)

    My plan was to wait for something bigger before upgrading the PS3 :)
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

  • About Us

    Beyond3D has been around for over a decade and prides itself on being the best place on the web for in-depth, technically-driven discussion and analysis of 3D graphics hardware. If you love pixels and transistors, you've come to the right place!

    Beyond3D is proudly published by GPU Tools Ltd.
Loading...