I just got a bit of a surprise, a Radeon Pro Duo!

Discussion in 'PC Hardware, Software and Displays' started by digitalwanderer, Dec 8, 2016.

  1. digitalwanderer

    digitalwanderer Dangerously Mirthful
    Legend

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    17,217
    Likes Received:
    1,737
    Location:
    Winfield, IN USA
    Haven't really done much except for installing it and getting the drivers all situated, and mebbe running Deus Ex Mankind Divided's benchmark along with GTA V really quick just to smile.

    I asked a friend at AMD if they had any cards laying around since my 7950 was getting old, and they sent me this monster! :D
     
    Kej, Lightman, AlBran and 4 others like this.
  2. AlBran

    AlBran Ferro-Fibrous
    Moderator Legend

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    20,648
    Likes Received:
    5,755
    Location:
    ಠ_ಠ
    You must be furious.
     
  3. Davros

    Legend

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    14,848
    Likes Received:
    2,267
    You deserve some good luck after all youve been through
    I typed in 7950 vs 970 to get an idea of how fast your old card was and under reasons to choose the 970
    Significantly higher battlefield 4 framerate 88.6 vs 7.5 More than 11.8x higher battlefield 4 framerate
    thats got to be an anomaly
     
    digitalwanderer likes this.
  4. digitalwanderer

    digitalwanderer Dangerously Mirthful
    Legend

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    17,217
    Likes Received:
    1,737
    Location:
    Winfield, IN USA
    Yeah, it's a pretty insane difference. Going from GPU limited to CPU limited is nice though. :)
     
  5. Pressure

    Veteran Regular

    Joined:
    Mar 30, 2004
    Messages:
    1,333
    Likes Received:
    267
    And to think I just recently upgraded to a Radeon HD 5870 from a Radeon HD 4890 :p
     
    Lightman and digitalwanderer like this.
  6. digitalwanderer

    digitalwanderer Dangerously Mirthful
    Legend

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    17,217
    Likes Received:
    1,737
    Location:
    Winfield, IN USA
    Hey, that's an nice upgrade! I've done that one. 5870 is still a hell of a card, I got big love for it. Still got one running in my daughter's rig, the card has got legs!
     
  7. digitalwanderer

    digitalwanderer Dangerously Mirthful
    Legend

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    17,217
    Likes Received:
    1,737
    Location:
    Winfield, IN USA
    Just for giggles I disabled crossfire and rebenched Deus Ex Mankind Divided and GTA V, and got about the exact same results.

    I knew I was CPU limited, but DAAAAMN! :O
     
  8. Pressure

    Veteran Regular

    Joined:
    Mar 30, 2004
    Messages:
    1,333
    Likes Received:
    267
    What processor are you using?
     
  9. ToTTenTranz

    Legend Veteran Subscriber

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    9,832
    Likes Received:
    4,452
    Mankind Divided gets obscene multi-GPU scaling if you use DX12 (which is also great for CPU limited scenarios).

    You must enable it in the config menu before starting the game. Just make sure you also enable triple buffering in config menu and also go to the driver and enable frame pacing for the game.
     
  10. digitalwanderer

    digitalwanderer Dangerously Mirthful
    Legend

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    17,217
    Likes Received:
    1,737
    Location:
    Winfield, IN USA
    A Phenom II 465, and I've been using DX12 for DXMD. Haven't tried it with triple-buffering and frame pacing though, will do when I get a chance.
     
  11. AlBran

    AlBran Ferro-Fibrous
    Moderator Legend

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    20,648
    Likes Received:
    5,755
    Location:
    ಠ_ಠ
    Not-Intel. :wink2:
     
  12. Davros

    Legend

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    14,848
    Likes Received:
    2,267
    Dave, where's my card......
     
    digitalwanderer likes this.
  13. Lightman

    Veteran Subscriber

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    1,802
    Likes Received:
    473
    Location:
    Torquay, UK
    Amazing what friends can do for you!
    I'm really happy for you and a bit envious :)

    Rolling on with my R9 290X since almost day 1 waiting for that monster Vega card ...
     
    digitalwanderer likes this.
  14. tongue_of_colicab

    Veteran

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Messages:
    3,436
    Likes Received:
    643
    Location:
    Japan
    Nothing wrong with the R9. I got a normal 290 and it runs all the games I have at 60'ish fps at 1080p with usually a mix of high and ultra settings.

    Congrats Digi, now ask them for a new cpu :p
     
    Lightman and digitalwanderer like this.
  15. ToTTenTranz

    Legend Veteran Subscriber

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    9,832
    Likes Received:
    4,452
    I hope you meant 965...
     
  16. Lightman

    Veteran Subscriber

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    1,802
    Likes Received:
    473
    Location:
    Torquay, UK
    Yes, but I have 2xWQHD screens (2560x1440) and some games, even on single screen, dip below freesync 35hz range of my monitor. Time for upgrade, just nothing from AMD to upgrade to :D
     
    #16 Lightman, Dec 9, 2016
    Last edited: Dec 9, 2016
  17. digitalwanderer

    digitalwanderer Dangerously Mirthful
    Legend

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    17,217
    Likes Received:
    1,737
    Location:
    Winfield, IN USA
    Ooops, yeah. Phenom II X4 965, holding out for Zen. :)
     
  18. Davros

    Legend

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    14,848
    Likes Received:
    2,267
    Get a 3rd screen and go surround/eyefinity
    it rocks for racing games and flight/space sims
     
    Lightman likes this.
  19. Lightman

    Veteran Subscriber

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    1,802
    Likes Received:
    473
    Location:
    Torquay, UK
    That's my plan, but my desk needs to be bigger and to fit bigger desk I need bigger room and to fit bigger room I need bigger house! So as you can imagine, buying 3rd screen can cost me well over £100.000 :)
     
  20. Davros

    Legend

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    14,848
    Likes Received:
    2,267
    dont you mean £100,000 ?
    or do you express pounds to 3 decimal places ?
     
Loading...

Share This Page

  • About Us

    Beyond3D has been around for over a decade and prides itself on being the best place on the web for in-depth, technically-driven discussion and analysis of 3D graphics hardware. If you love pixels and transistors, you've come to the right place!

    Beyond3D is proudly published by GPU Tools Ltd.
Loading...