B3D News Item: Challenge: Find Differences between Crysis 2 Console SKUs

Discussion in 'Console Industry' started by KKRT, Mar 16, 2011.

  1. KKRT

    Veteran

    Joined:
    Aug 10, 2009
    Messages:
    1,040
  2. Laa-Yosh

    Laa-Yosh I can has custom title?
    Legend Subscriber

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Messages:
    9,451
    Location:
    Budapest, Hungary
    In before flames erupt... Image quality sure isn't the best but it still seems to have most if not all the features. I'd like to see a single player demo though before drawing final conclusions.
     
  3. Ruskie

    Veteran

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    1,291
    Definitely agree.There has been couple previews stating its almost night and day difference.I refuse to believe Crytek Germany would release SP looking like this.
     
  4. Trejser

    Regular

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    621
    Looks much cleaner on my tv, but on this shots it looks like 1024x720 or even lower :???:
     
  5. djskribbles

    Veteran

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    4,713
    I'm sure it looks better in motion, but that looks very... underwhelming.

    Really tempted to cancel my pre-order, but I guess I'll still give it a shot. Hopefully the SP is fun.

    Still downloading the demo to see it with my own eyes.
     
    #5 djskribbles, Mar 16, 2011
    Last edited by a moderator: Mar 16, 2011
  6. KKRT

    Veteran

    Joined:
    Aug 10, 2009
    Messages:
    1,040
    Really? It actually look much worse on my TV, I havent played a game with such bad IQ for a long time, on Pier 17 You cant see a thing from distance.
     
  7. NotTarts

    Regular

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    278
    For comparison:

    PC, 1024x720, Medium settings with MLAA:
    [​IMG]

    PS3, 1024x720, unknown AA:
    [​IMG]

    I guess it's not the resolution causing the IQ issues...
     
  8. Gitaroo

    Veteran

    Joined:
    Nov 10, 2007
    Messages:
    1,891
    wow, even with MLAA, the pc version looks nasty.
     
  9. NotTarts

    Regular

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    278
    In terms of IQ? I scaled it up to 1280x720 for comparison reasons. I don't think I have anisotropic filtering turned on, either.
     
  10. (((interference)))

    Veteran

    Joined:
    Sep 10, 2009
    Messages:
    2,493
    I don't get it, aren't the MP maps taken from single player levels?

    So they should be the same quality?
     
  11. NotTarts

    Regular

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    278
    They're usually just based around SP levels. I think there's only one that's almost exactly the same, and it's probably the best looking MP map.
     
  12. (((interference)))

    Veteran

    Joined:
    Sep 10, 2009
    Messages:
    2,493
    Well, I remember seeing Skyline in some SP preview footage so both maps in the beta are from SP levels, so they really shouldn't look any different to SP
     
  13. SteelOak

    Newcomer

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    115
    look at halo reach same maps in campaign and multi and they look different.(or my memory playing tricks on me)
     
  14. (((interference)))

    Veteran

    Joined:
    Sep 10, 2009
    Messages:
    2,493
    No, they don't - unless they're at a different time of day (and of course SP levels often have debris lying around in SP and altered arrangements). But they pretty much look the same, if anything MP maps might even look better than SP levels (like Anchor 9 or Tempest)
     
  15. N_B

    N_B
    Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    684
    Location:
    New Zealand
    How was the PC shot scaled?
     
  16. SteelOak

    Newcomer

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    115
    im not talking about IQ because there's no difference of course but in SP maps have additional effects and geometry and it just looks better.
    Swordbase for example.
    and I don't think that Tempest or Anchor 9 looks better than SP levels.
    Winter Contingency alone is more impressive than every mp map with this whole alpha.
    Anchor have nice skybox thats all.
    But it's offtopic and probably subjective
     
  17. NotTarts

    Regular

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    278
    Lanczos, but here's the same image scaled using Bilinear:
    [​IMG]

    The thing about the PS3 image is that there's heaps of vertical detail loss too - it's almost like a full screen blur.
     
  18. NotTarts

    Regular

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    278
    I've seen it too, it's a similar area, but it's not the same map at all really.
     
  19. Neb

    Neb Iron "BEAST" Man
    Legend

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    8,391
    Location:
    NGC2264
    Graphic effects scale with mode. Particle effects are metier in SP, so is other aspects besides level design. If beta configs are indicative of final version then console MP dont even use GI from sunsource which it does for SP. PC MP/SP uses GI in any setting.

    To get indicative GI spots then a screenshot can be taken in leak editor with r_GIAmount 16 to exaggerate GI strength to mark spots where it is present.
     
  20. ct03

    Newcomer

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    191

Share This Page

Loading...