Welcome, Unregistered.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Reply
Old 09-Mar-2008, 19:48   #201
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi2016 View Post
Not a big fan of the bloom effect in that game. If it were me (i.e. if my computer had a hope in hell of playing that game), I'd turn on everything except the bloom.
Nah the game doesn't have overly strong HDr (Crysis doesn't do bloom), it is just that this custom map had already high settigns and with my HDRLevel set to 1.6 it just got far more than what the creator intended. They still look incredible nonethless.

So r_HDRLevel from default 0.6 to X where X is what you like. r_HDRBrightOffset to make it less powerful and less colorful.

Obviously my settings where for the default game which can be seen in my sig (my Crysis cryboy ( ) ss. And also it depends on how strong the sun is shining and eye adation state.

BTW you want a small ss set with different HDRLevel settings of same map?
__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 09-Mar-2008, 20:05   #202
Jedi2016
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,015
Default

Quote:
Originally Posted by Nebula View Post
Nah the game doesn't have overly strong HDr (Crysis doesn't do bloom), it is just that this custom map had already high settigns and with my HDRLevel set to 1.6 it just got far more than what the creator intended. They still look incredible nonethless.

So r_HDRLevel from default 0.6 to X where X is what you like. r_HDRBrightOffset to make it less powerful and less colorful.

Obviously my settings where for the default game which can be seen in my sig (my Crysis cryboy ( ) ss.
Maybe I should stick with the console boards, because I haven't the foggiest what you said just there.. LOL.

Nah, seriously, I do see what you're saying, I think. That your PC's default HDR level is higher than what the map was originally created with, hence the "blow-out".

Quote:
Originally Posted by Nebula
BTW you want a small ss set with different HDRLevel settings of same map?
Sure.. hehe.

It irks me only because I can't play it, and don't have the money to upgrade at the moment. Even so, an upgrade right now probably wouldn't cut it anyway.. better wait a year or so, then I can buy top-of-the-line stuff that should (in theory) run it at max with no problems.
Jedi2016 is offline   Reply With Quote
Old 09-Mar-2008, 20:43   #203
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi2016 View Post
Maybe I should stick with the console boards, because I haven't the foggiest what you said just there.. LOL.

Nah, seriously, I do see what you're saying, I think. That your PC's default HDR level is higher than what the map was originally created with, hence the "blow-out".


Sure.. hehe.

It irks me only because I can't play it, and don't have the money to upgrade at the moment. Even so, an upgrade right now probably wouldn't cut it anyway.. better wait a year or so, then I can buy top-of-the-line stuff that should (in theory) run it at max with no problems.
You know I run it on all high only with the HDr settings value tweak which doesn't affect perfomance. Runs great and fluid on a 8800GTX. But I'lL recommend to wait and see the new 9800 series and what it offers for the same money as a 8800GT.

3 sets, first one of the custom homemade level and teh other 2 sets from default Crysis sp levels. Last ss isme getting it on with some poor guys (lol)!

Set 1,



__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 09-Mar-2008, 20:44   #204
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default

Set 2,


__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 09-Mar-2008, 20:45   #205
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default

And set 3,





Crazy PC boy Nebula getting it on!
__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 09-Mar-2008, 21:24   #206
Kyyla
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Finland
Posts: 641
Default

Ouch that excessive bloom is a real eyesore. But hey, beauty is in the eye of the beholder..
Kyyla is offline   Reply With Quote
Old 09-Mar-2008, 21:40   #207
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default

Quote:
Originally Posted by Kyyla View Post
Ouch that excessive bloom is a real eyesore. But hey, beauty is in the eye of the beholder..
Nah it is really overshiny, to much for me but the custom map was named dreamexperiment and is supposed to be exagerrated (it's not my map).!
__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 09-Mar-2008, 23:52   #208
Jedi2016
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,015
Default

That last series is great.. couple of pretty pictures, a little blood on the screen, then complete mayhem.. hehe.

Thanks for the pics.
Jedi2016 is offline   Reply With Quote
Old 10-Mar-2008, 00:07   #209
tabs
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: UK
Posts: 1,278
Default

Quote:
Originally Posted by Nebula View Post
All levels are not equal in graphics IQ/design/art in BF2, but if you play with 16xAF, 4xAA, and high resolution then you come close and with edits to the lighting it even may look better on some levels ( fog pushed back to ~1KM etc).

Now maybe I am to harsh and the game may look better but IMO not compared to the ss above. Granted CD4 has more realtime shadows.
Well I play both games regularly at the same settings (4xAA, 16xAF, 1920x1200). BF2 is a great looking game for it's time, and has it's work cut out due to the larger maps.

Does your system struggle to play COD4 at higher settings? Maybe that's the problem.

I think you should provide a couple of screenies of your BF2 that look as good as those COD4 shots.
__________________
Trade games with other B3D members I'm not an armchair expert; I'm an enthusiastic armchair ignoramus.

Last edited by tabs; 10-Mar-2008 at 00:15.
tabs is offline   Reply With Quote
Old 10-Mar-2008, 16:46   #210
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default

I sworn not to instal lthat game again becouse I was feed up with the bugs and monkeys. Bugs like china plane aa missiles vs US planes, ridicolous. And monkeys having a habbit of snipping out pilots to steal teh plane or ram with jeep on your tank/plane/whatever giving you a kick/temp ban.

I'll put my comp on hold until I take some ss.... when I find my mod disc!
__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 13-Mar-2008, 15:57   #211
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default

Quote:
Originally Posted by Nebula View Post
Yeah it is mainly only characters that cast dynamic shadows with self shadowing.There is though a decent amount of dynamic lightsources in the game, especailly when tweaked. Still the nice shading makes it up quite good.

I really like VWD mod which makes buildings and stuff visible across the whole landscape and not only in loaded cells. Amazing to see how good it runs to with it after reading other users coments about perfomance on this mod. Quite a feat my sec PC with a Opteron 165 a 7900GT is cappable of running with the same settings at 1280*1024 at ~same or better framerate than the console version. And the setting tweaks i have could be considered ultra extreme! Built it from reading forum posts and tweak guides!

Quote:
[General]
uGridDistantTreeRange=33
uGridDistantCount=33
uInterior Cell Buffer=6
uExterior Cell Buffer=72
uGridDistantTreeRangeCity=6
uGridDistantCountCity=6

[Display]
fDecalLifetime=300.0000
bEquippedTorchesCastShadows=1
bHighQuality20Lighting=1
fShadowLOD2=2200.0000
fShadowLOD1=1800.0000
fLightLOD2=6000.0000
fLightLOD1=5800.0000
fSpecularLOD2=4000.0000
fSpecularLOD1=3800.0000
fEnvMapLOD2=3200.0000
fEnvMapLOD1=3000.0000
fEyeEnvMapLOD2=190.0000
fEyeEnvMapLOD1=170.0000
iShadowFilter=2
iActorShadowCountExt=40
iActorShadowCountInt=40
bActorSelfShadowing=1
fSpecualrStartMax=1000.0000
iActorShadowIntMax=40
iActorShadowExtMax=40
iMaxDecalsPerFrame=80
iShadowMapResolution=1024
bAllow30Shaders=1
bDoStaticAndArchShadows=1
bDoActorShadows=1

[Water]
uSurfaceFrameCount=32

[Audio]
iMaxImpactSoundCount=62

[SpeedTree]
iTreeClonesAllowed=0
bForceFullLOD=1

[LOD]
fLodDistance=1000.0000
fLODFadeOutMultActors=25.0000
fLODFadeOutMultItems=25.0000
fLODFadeOutMultObjects=25.0000
fObjectLODMax=25.0000
fItemLODMax=25.0000
fActorLODMax=25.0000

[Grass]
iMinGrassSize=80
bGrassPointLighting=1
iMaxGrassTypesPerTexure=8
My G80 stomps the game and I would pack in even more although i think I got it all and the VRAM usage is around 800-900MB+.
Dang I was not aware of the polygon count by all the mods and tweaks I had enabled. Especially with VWD distant building and land objects mod (makes all buildings and such visible for ~10KM distance).

3.8 million polygons easily per frame outside... what a difference from the original 300-500k polygon amount!

No wonder with all the parallax and huge amount of grass etc my CPU was struggeling aswell as my GPU with ~25fps! 1GB+ VRAM usage!

Maybe I'll scale back on some 2048*2048 lightmaps, 1024*1024 lightmaps should do good for the 2048*2048 textures.
__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 18-Mar-2008, 15:05   #212
Galduta
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,046
Default



__________________

Galduta is offline   Reply With Quote
Old 31-Mar-2008, 20:58   #213
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default

Command and Conquer 3 screenshots, I was playing with the map settings creating a evening and night version of some of the maps!






__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 31-Mar-2008, 21:05   #214
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default



__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 05-Apr-2008, 15:54   #215
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default






__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 10-Apr-2008, 02:10   #216
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default

Settlers 6, a beathiful game that still looks amazingly detailed with fully zoomed in camera. Lots of nice textures lots of shadows and self-shadowing and diverse detail. Now the screenshots will look blurrier than what they are since I had to violently compress them down to quality 35 when I otherwise post quality 75 jpeg ss. 4.56MB total for all 21 images for those wanting to poke on me with a stick!

Also the game does not use LOD which makes everything look as detailed zoomed out as zoomed in, crazy stuff I say.

I had to disable the 4xAA and transparency AA becouse otherwise the built-in screenshot function would only give me black screenshots.





__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger

Last edited by Neb; 10-Apr-2008 at 02:22.
Neb is offline   Reply With Quote
Old 10-Apr-2008, 02:13   #217
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default






__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 10-Apr-2008, 02:15   #218
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default






__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 10-Apr-2008, 02:17   #219
Neb
Iron "BEAST" Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: NGC2264
Posts: 8,391
Default





Fin.
__________________
"If you told me that if I ate a kilo of shit I would put on a pound of muscles, I would do it." -Arnold Schwarzenegger
Neb is offline   Reply With Quote
Old 10-Apr-2008, 17:42   #220
pjbliverpool
B3D Scallywag
 
Join Date: May 2005
Location: Guess...
Posts: 5,936
Send a message via MSN to pjbliverpool
Default

Halo 4?



__________________
PowerVR PCX1 -> Voodoo Banshee -> GeForce2 MX200 -> GeForce2 Ti -> GeForce4 Ti 4200 -> 9800Pro -> 8800GTS -> Radeon HD 4890 -> GeForce GTX 670 DCUII TOP

8086 8Mhz -> Pentium 90 -> K6-2 233Mhz -> Athlon 'Thunderbird' 1Ghz -> AthlonXP 2400+ 2Ghz -> Core2 Duo E6600 2.4 Ghz -> Core i5 2500K 3.3Ghz
pjbliverpool is offline   Reply With Quote
Old 13-Apr-2008, 21:31   #221
Galduta
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,046
Default





__________________


Last edited by Galduta; 13-Apr-2008 at 21:38.
Galduta is offline   Reply With Quote
Old 13-Apr-2008, 22:12   #222
Skinner
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Zwijndrecht/Rotterdam, Netherlands and Phobos
Posts: 865
Default

Quote:
Originally Posted by Galduta View Post




What mods where these using? Still one of the best overall IQ I think.
__________________
Schieten op de beesten.
Skinner is offline   Reply With Quote
Old 13-Apr-2008, 22:28   #223
Eli
Registered
 
Join Date: Apr 2008
Location: PA
Posts: 1
Send a message via AIM to Eli Send a message via MSN to Eli Send a message via Yahoo to Eli
Default

wow you guys got me considering soem replays over here Tho I never could get into settlers...
Eli is offline   Reply With Quote
Old 13-Apr-2008, 22:40   #224
Galduta
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,046
Default

Quote:
Originally Posted by Skinner View Post
What mods where these using? Still one of the best overall IQ I think.
Float 32 -latest version + Paralax oclusion mapping mod 1.6 - the name of the mod is SKY ACE- + Sharper + Overhauld 2.0 + more sun_ lumscale , sun lumscale _amb and hemi in some screens , gloss factor 5 , sun_ near 25 - with the patch 1.0003 - motion blur etc . But the important , the Overhauld + the tweaks in the sun lumscale
__________________

Galduta is offline   Reply With Quote
Old 13-Apr-2008, 22:45   #225
Skinner
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Zwijndrecht/Rotterdam, Netherlands and Phobos
Posts: 865
Default

Quote:
Originally Posted by Galduta View Post
Float 32 -latest version + Paralax oclusion mapping mod 1.6 - the name of the mod is SKY ACE- + Sharper + Overhauld 2.0 + more sun_ lumscale , sun lumscale _amb and hemi in some screens , gloss factor 5 , sun_ near 25 - with the patch 1.0003 - motion blur etc . But the important , the Overhauld + the tweaks in the sun lumscale
Thanx, I think I gonna do a replay
__________________
Schieten op de beesten.
Skinner is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.