Welcome, Unregistered.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Reply
Old 13-Apr-2012, 20:19   #1
Davros
Regular
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11,088
Default DirectX SDK users

I found this post
Quote:
I'm using the DirectX SDK to compile game definition files (GDF.dll) for all of my pc games that I'll use to populate the Games Explorer in Windows 7. I noticed the GDF Editor allows you to put up to five Genres, Publishers, and Developers, but Explorer will only show one of those items only, so I'm trying to figure out why would it be possible to have more entries if they will never show up anyway. And yes, I've also signed the GDFs in their respective registry keys.

Could any of you familiar with the DirectX SDK/Game Definition File Editor shed some light on this?
Is the Game Definition File Editor a standalone program, what would I need to be able to run it ?
__________________
Guardian of the Bodacious Three Terabytes of Gaming Goodness™
Davros is offline   Reply With Quote
Old 21-Apr-2012, 18:51   #2
Humus
Crazy coder
 
Join Date: Feb 2002
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 3,217
Send a message via ICQ to Humus Send a message via MSN to Humus
Default

It's a standalone program in the DirectX SDK, called GDFMaker.exe. You use it to edit resources which you then link into your executable.
__________________
[ Visit my site ]
I speak for myself and only myself.
Humus is offline   Reply With Quote
Old 21-Apr-2012, 21:15   #3
Davros
Regular
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11,088
Default

Thanks.
According to this tutorial
http://forum.lowyat.net/topic/1344941/all

I would need the whole sdk and VS2008 or later just having the GDFMaker.exe isnt enough
is that true ?
__________________
Guardian of the Bodacious Three Terabytes of Gaming Goodness™
Davros is offline   Reply With Quote
Old 23-Apr-2012, 05:50   #4
Blazkowicz
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4,978
Default

visual studio express is freeware so no big deal if you have to get it.
would be funny to add DOS games launched by a script (that runs dosbox with a tuned .conf file)
even games ran from other emulators.
Blazkowicz is offline   Reply With Quote
Old 23-Apr-2012, 06:12   #5
Davros
Regular
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11,088
Default

Its not really getting vs/dx sdk thats the problem, its the whole installing/settting up/making sure paths ect are correct

At the moment I'm using Game Explorer Editor
http://gameeditor.webnode.com/
and Game Explorer Manager
http://www.extensiblesoft.com/gamex/
because they both have shortcomings


edit: just came across an alternative to windows game explorer this looks promising
http://photongamemanager.com/GameManager.php
__________________
Guardian of the Bodacious Three Terabytes of Gaming Goodness™
Davros is offline   Reply With Quote
Old 23-Apr-2012, 06:28   #6
Blazkowicz
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4,978
Default

or sublty slowing down your system and making it brittle in strange ways. I remember installing every crap in XP : cygwin, msys, X server, microsoft SFU, openssh for windows etc. in my quest for a Unix-like environment on windows. I don't remember the quirks.

I would do it in a VM (would be nice if windows gets sandboxing such as with freeBSD jails but that surely would be an "enterprise" feature)
but else I'm pretty confident it should be a "setup.exe / next / next / finish" procedure and the "Express" maybe means the most complicated crap isn't there.
Blazkowicz is offline   Reply With Quote
Old 23-Apr-2012, 07:22   #7
Davros
Regular
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11,088
Default

If humus would send me the exe file ( GDFMaker.exe ) I would try it

ps: tried photon game manager and its very good but only when it recognizes a game, when it doesnt or gets it wrong its a real pain




ps: Humus as you seem to have experience with it do you know why it adds a shield to some games ?
__________________
Guardian of the Bodacious Three Terabytes of Gaming Goodness™
Davros is offline   Reply With Quote
Old 25-Apr-2012, 08:13   #8
bobreece
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 12
Default

Hi all,
I'm the creator of GameManager and I know its got alot of problems, I currently working on V4 which hopefully will be much more amazing. Anyway to answer your question, the shields (I assume you mean those green things on the covers) are added when the game has a back cover. Right click on cover to flip to its reverse and left click on cover to enlarge it.
bobreece is offline   Reply With Quote
Old 25-Apr-2012, 08:15   #9
bobreece
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 12
Default

oops, never mind I didn't see the picture below that. The program itself isn't programmed to do it so I must be todo with windows user account controls. Its a bug ive not seen yet so could you perhaps explain it in more detail and give instructions how to recreate so I can fix it? Thanks
bobreece is offline   Reply With Quote
Old 25-Apr-2012, 10:45   #10
Davros
Regular
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11,088
Default

Woah, thanks for showing up
as for the sheild that is nothing to do with your program, and doesnt happen in your program. It happens in windows game explorer and why it happens I have no idea ( as you say something to do with user accounts, its the same shield you see next to run as an administrator)

ps: I am a big fan of your program its damm cool especiall for people with a pc hooked up to a tv
suggestions :
the database manager:
I tell it to scan d:\games, I have a game d:\games\codemasters\f1 2010\f1 2010.exe
its detected as d:\games\codemasters and i cant delete the entry I cant edit it either. I can only seem to delete games that are detected properly. so a manual edit is needed.

resolutions:
more are needed 1680x1050 or anything above is not available

thanks keep up the good work
__________________
Guardian of the Bodacious Three Terabytes of Gaming Goodness™
Davros is offline   Reply With Quote
Old 25-Apr-2012, 14:13   #11
bobreece
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Davros View Post
suggestions :
the database manager:
I tell it to scan d:\games, I have a game d:\games\codemasters\f1 2010\f1 2010.exe
its detected as d:\games\codemasters and i cant delete the entry I cant edit it either. I can only seem to delete games that are detected properly. so a manual edit is needed.
Database Manager is being rewritten and will have a full manual edit section and improved scanning so that should fix those problems

Quote:
Originally Posted by Davros View Post
resolutions:
more are needed 1680x1050 or anything above is not available
It should do resolutions with the standard widescreen ratio but the graphics engine currently based on DX6-7 so maybe Dx6-7 isn't compatible with those high resolutions. V4 will have a complete rewrite in a newer graphics engine called irrlitcht so that should easily solve that problem too.
bobreece is offline   Reply With Quote
Old 25-Apr-2012, 14:49   #12
Davros
Regular
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11,088
Default

thanks for that I cant wait for V4
when v3 works it does so beautifully, everything is set up for you automatically. And being in the middle of trying to add all my games to windows 7 game explorer that is a godsend.

ps: I run at 5292x1050

windows game explorer (not finished)
__________________
Guardian of the Bodacious Three Terabytes of Gaming Goodness™
Davros is offline   Reply With Quote
Old 25-Apr-2012, 15:10   #13
Rodéric
a.k.a. Ingenu
 
Join Date: Feb 2002
Location: Carnon Plage, France.
Posts: 2,945
Default

Quote:
Originally Posted by Davros View Post
ps: I run at 5292x1050
That's odd, I expected 1680*1050*3 but that's clearly not the case, what kind of resolution is each of your screens ?
__________________
So many things to do, and yet so little time to spend...
Rodéric is offline   Reply With Quote
Old 25-Apr-2012, 18:14   #14
Davros
Regular
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11,088
Default

Screens ? I've only the one!





only joking
It is indeed 1680*1050*3 you forgot to add in the bezel compensation.
I know you dont really need this but incase someone does
__________________
Guardian of the Bodacious Three Terabytes of Gaming Goodness™
Davros is offline   Reply With Quote
Old 25-Apr-2012, 20:09   #15
bobreece
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Davros View Post
Holy smoke thats a lot of games, and I thought my collection was huge
bobreece is offline   Reply With Quote
Old 25-Apr-2012, 22:25   #16
Rodéric
a.k.a. Ingenu
 
Join Date: Feb 2002
Location: Carnon Plage, France.
Posts: 2,945
Default

Quote:
Originally Posted by Davros View Post
It is indeed 1680*1050*3 you forgot to add in the bezel compensation.
Doh!
__________________
So many things to do, and yet so little time to spend...
Rodéric is offline   Reply With Quote
Old 25-Apr-2012, 23:18   #17
Davros
Regular
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11,088
Default

Quote:
Originally Posted by bobreece View Post
Holy smoke thats a lot of games, and I thought my collection was huge
Behold the Majesty of the "Most Holy 1.5 Terabytes of Gaming Goodness™"

It's nice to find someone else who follows the teachings of the P.C Gaming Gods....
It aint finished yet, about 100 more games to add

ps: you should publicide your program by making a post in the pc games section..
__________________
Guardian of the Bodacious Three Terabytes of Gaming Goodness™
Davros is offline   Reply With Quote
Old 26-Apr-2012, 10:26   #18
bobreece
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 12
Default

I tend to get kicked out of forum boards when I spam post my program
Also you'll be glad to know that the new database manager will auto import from game explorer
bobreece is offline   Reply With Quote
Old 26-Apr-2012, 10:59   #19
Davros
Regular
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11,088
Default

your post would be relevant, and therefore welcome (as long as you dont make 20 threads about it )
__________________
Guardian of the Bodacious Three Terabytes of Gaming Goodness™
Davros is offline   Reply With Quote
Old 26-Apr-2012, 12:40   #20
Lightman
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Torquay, UK
Posts: 1,176
Default

Agree with Davros, very nice little program you wrote Bobreece!

I will give it a go once V4 is available. BTW how it does with Steam games? Does automatic search pick them up properly?
I have around 300 titles in Steam folder as I started following teaching of Gaming Gods few years back inspired by Davros then Sacred 1TB of Gaming Goodness!
Lightman is offline   Reply With Quote
Old 26-Apr-2012, 15:12   #21
Davros
Regular
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11,088
Default

Quote:
Originally Posted by Lightman View Post
I have around 300 titles in Steam folder
You probably think your clever, but be warned I have a cd "1,000 puzzle games for windows" and I'm not afraid to use it

Palace of Deceit
The Palace of Deceit. An adventure game.
Cliff Bleszinski
6019 Birdie Drive, La Verne CA 91750
$20.00

What a stupid idea for a game, this guy isnt going to survive in the industry
__________________
Guardian of the Bodacious Three Terabytes of Gaming Goodness™
Davros is offline   Reply With Quote
Old 26-Apr-2012, 16:06   #22
bobreece
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Lightman View Post
BTW how it does with Steam games? Does automatic search pick them up properly?
The next version will have a steam import that adds them automatically but the current version, you have to add them manually.
bobreece is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.